FAQ - Visma Rating

Hvad er Visma Rating?

Visma Rating ApS er en virksomhed, som beregner og udarbejder kreditrapporter (herunder kreditvurderinger) om de danske selskaber. Når du køber en kreditrapport om et selskab hos Visma Rating, får du en analyse af det givne selskabs økonomiske situation og et anbefalet kreditmaksimum og et anbefalet antal kreditdage. Denne anbefaling kan du vælge at følge, hvis du ønsker det.

Hvad er en kreditrapport?

En kreditrapport fra Visma Rating består af en økonomisk analyse af det givne selskab, og på baggrund af analysen beregner vi et anbefalet kreditmaksimum og anbefalet antal kreditdage, som du kan vælge at følge.

Formålet med kreditrapporten er at give dig en anbefaling til, hvordan din virksomhed økonomisk kan håndtere en ny eller eksisterende kunde. Vi giver dig en konkret anbefaling til, hvor meget du kan give et selskab i kredit, og hvor mange kreditdage du kan tilbyde virksomheden.

Hvem kan jeg få en kreditrapport på?

Visma Rating beregner kreditvurderinger på samtlige danske selskaber – det vil sige aktieselskaber (A/S), anpartsselskaber (ApS) og iværksætterselskaber (IVS), som har offentliggjort minimum ét årsregnskab.

Hvordan beregner I en kreditvurdering?

Kreditvurderingen beregnes på baggrund af data fra bl.a. Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) og virksomhedernes årsregnskaber. De præcise detaljer om beregning af kreditvurderingen er dog en forretningshemmelighed.

Hvorfor har jeg fået en besked i min virksomheds e-Boks fra Visma Rating?

Vi er juridisk forpligtede til at underrette dig, fordi vi beregner en kreditvurdering på dit selskab. Derfor har vi sendt en besked til dig i din virksomheds e-Boks.

Er det muligt at blive slettet fra Visma Rating?

Det er som udgangspunkt ikke muligt at blive slettet fra databasen. Har du særligt gode grunde til, at din virksomhed skal slettes fra databasen, kan du sende din begrundelse for den ønskede sletning på info@vismarating.dk.

Afviser vi dit ønske om sletning af information, kan du klage til Datatilsynet. De kan kontaktes her: Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København eller dt@datatilsynet.dk.

Hvem ser kreditvurderingen?

Kreditrapporten, som kreditvurderingen er en del af, beregnes til den virksomhed, som har bestilt kreditrapporten, og kreditvurderingen er kun tilgængelig for denne virksomhed. Kreditvurderingen er altså ikke offentligt tilgængelig.

Hjælp – jeg har spørgsmål!

Hvis du har spørgsmål til os, er du altid velkomne til at skrive sende en mail til info@vismarating.dk.